Företagsänglarna

Nyheter

Stories: Länsförsäkringar Uppsala

Länsförsäkringar ägs av dig och alla andra som är kunder hos oss. Våra huvudstäder är Tierp, Enköping, Östhammar och Uppsala. Vår idé är nämligen att skapa ekonomisk trygghet för människor och företag i Uppsala län. Bara här. Det är ingen ny tanke. Sedan 1845 har vi försäkrat hus och hem, bilar och båtar, människor, lantbruk, företag, föreningar och allt annat av värde i våra trakter. Och med 170 års erfarenhet vet vi både var möjligheterna och riskerna finns. Vi frågade Länsförsäkringar Uppsala varför de gick in och stötta Företagsänglarna 2018.

Varför stöttar ni Företagsänglarna?

Länsförsäkringar Uppsalas vision är ”Tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar”. Tillsammans med Företagsänglarna kan vi konkret bidra till att någon kan förverkliga sin dröm om ett eget företag. Vi har hjälpt företagare och entreprenörer med en trygg vardag i över 170 år. För oss är det viktigt med en utveckling av näringslivet i vårt län och Företagsänglarna ger ett bra fokus på detta.

Vad är det bästa med entreprenörskap?

Entreprenörskap för oss handlar om att se möjligheter, och att ha mod och drivkraft att utveckla en idé. Det gör entreprenörskap till en viktig grund för hela samhällsutvecklingen. Det bästa med entreprenörskap är att du får chansen att förverkliga dina drömmar! Du får arbeta med något som du själv brinner för, något du verkligen vill och som du själv skapar. Du både styr och har fullt ansvar för din prestation och ditt resultat.

Varför är det viktigt med entreprenörskap?

Entreprenörskap skapar arbetstillfällen vilket är en förutsättning för ett välmående Uppsala län. Vi stöttar sedan tidigare t.ex. Ung Företagssamhet, Drivhuset, Connect och UIC. Sedan förra året investerar vi även i lokala och hållbara start- ups och håller nu som bäst på att bygger upp en kapitalportfölj med lokal förankring.

Vad är det viktigaste att tänka på i uppstarten av sin företagsidé?

Det är mycket att ta ställning till när man öppnar eget och det kan vara svårt att själv ha koll på allt som behövs. Därför är det viktigt att ta hjälp och fråga om råd. Att du behöver en hemförsäkring vet de flesta, men vad är bästa försäkringen för ditt företag? Vi har skräddarsytt en försäkring som passar det nystartade småföretaget – en prova-på försäkring utan krångliga tillval.

Klicka här för att läsa mer.

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat!

Vi håller tummarna för att din favorit-entreprenör i Folkets Röst vinner tävlingen!

Testa att rösta igen!

Du kan bara rösta en gång!