Företagsänglarna

Nyheter

Stories: Drivhuset

Drivhuset hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer. Genom att erbjuda vägledning, utbildning och en kreativ kontorsmiljö skapar vi framtidens företag och fler entreprenöriella individer. Vi pratade lite med Drivhusets VD Catharina om samarbetet med Företagsänglarna 2018.

Hur fick ni upp ögonen för detta projekt?
Vi fick upp ögonen för företagsänglarna därför att vi tror på att lyfta entreprenörskapet ännu mer i Uppsala, som annars är en väldigt akademisk stad. Detta visar att Uppsala även har massor entreprenörer med spännande idéer!

Varför stöttar ni Företagsänglarna?
Vi stöttar företagsänglarna därför att vi vill ge fler chansen att förverkliga sina entreprenöriella drömmar! Genom att vinna en investering av änglarna, så vinner entreprenörerna även expertis, råd och engagemang från fem stycken fantastiska och framgångsrika företagare. Det behövs både inspiration och förebilder för nyblivna entreprenörer, programmet innehåller både detta men också mycket mer. Företagsänglarna bidrar med att placera Uppsala ännu mer som en stad som har en levande startup scen, där idéer få lov att växa!

Vad är det bästa med entreprenörskap?
Det bästa med entreprenörskap är att du får chansen att förverkliga dina drömmar! Du får arbeta med något som du själv brinner för och verkligen vill och som du själv skapar. Du styr helt över din egen prestation som gör en direkt påverkan på ditt resultat.

Varför är det viktigt med entreprenörskap?
Det är jätteviktigt med entreprenörskap ur flera olika perspektiv. För det första så är det företagen som driver välfärden i Sverige. Utan dom klarar vi oss inte. Sedan är entreprenörskap även ett sätt att skapa möjligheter för människor, utrymme för kreativitet, nytänkande, innovationer och upptäckter. Det möjliggör framtiden och en utveckling av samhället!

Vad är det viktigaste att tänka på i uppstarten av sin företagsidé?
Det viktigaste är att det finns en kundnytta. Det vill säga att du tillgodoser ett behov eller ett problem som kunden har. Vid uppstarten är det också viktigt att kartlägga sina kompetenser, vad kan du på egen hand starta med direkt och vad behöver du hjälp med från andra? Vänta inte! Det finns alltid något du kan börja med. Kör.

Vad är de största skillnaderna med entreprenörskap idag jämfört med för 10 år sen?
Idag har äntligen entreprenörskapet fått en högre status, än vad det kanske hade för 10 år sedan. Unga idag ser möjligheten att få skapa något eget, styra sin egen tid och förverkliga sina drömmar. Idag finns det även många förebilder för unga att se upp till så som Isabella Lövengrip och Filip Tysander.

Har det blivit bättre eller sämre? På vilket sätt?

Bättre. Idag får man vara annorlunda i större utsträckning, och det är mer accepterat att gå sin egen väg. Även om misslyckanden tyvärr är tabu i vårt samhälle, så börjar detta mjukna även här. Jag hoppas fler vågar se misslyckanden som erfarenheter och möjligheter till lärdomar. För som entreprenör måste du vara modig, och våga chansa ibland. Tro på dig själv. Våga testa. Dröm stort, på snudd till galet, så når du långt!

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat!

Vi håller tummarna för att din favorit-entreprenör i Folkets Röst vinner tävlingen!

Testa att rösta igen!

Du kan bara rösta en gång!