Företagsänglarna

Nyheter

Stories: Optima Planta - Odling 2.0

Hur är det egentligen att vara Bonde 2.0? Lennart Sör pitchade sin idé för änglarna 2017 och gick därifrån med både investering och massa andra fina priser. Lennart odlar utan sol, utan jord och är helt oberoende av plats och säsong. Optima Planta som företaget heter, tycker att en modern värld behöver en modern odlingsmetod och därför använder de en odlingsmetod som använder hela 90-99% mindre vatten än traditionellt jordbruk och det kräver dessutom inte några bekämpningsmedel eller tillsatser.
 
Detta är vad jag kallar att hänga med i svängarna! I den här medvetna världen vi faktiskt lever i, där vi människor ställer mer krav på det vi konsumerar och framförallt stoppar i oss, så är det ju den här sortens odling man vill att alla sina grönsaker ska ha. Det här ska vara ett självklart val för oss att välja i mataffären.
 
Kanske tänker man sig att Lennart mestadels spenderar dagarna i en vit lapprock i sitt labb ute vid Green Innovation Park (vilket han kanske gör) men jag har i alla fall fått ställa några snabba frågor till honom hur det var att medverka i Företagsänglarna och hur livet är som entreprenör och bonde 2.0
 

På vilket sätt har ditt deltagande i Företagsänglarna varit till nytta för företaget?

Det bästa priset har varit de engagerade delägarna som hjälpt till och stöttat mig (och fortfarande gör). Även om investeringen är viktig är det i slutändan de som är med och vill hjälpa till det viktigaste. Jag har blivit bra på ett litet tekniskt område men företagande är mycket mer än maskinerna som står i lokalen. Det är företagsprofilering, marknadsföring, ekonomi och hur man bygger en organisation mm – här har änglarna varit till mycket stor hjälp.
logga-2-twitter-300x300
22352043_350489902067752_5169807805837737984_n

Vad har varit det roligaste med att vara med i Företagsänglarna?

Att träffa andra entreprenörer och se vad de har för idéer och vad de brinner för. Det är alltid roligt att se andra komma vidare och förverkliga sina idéer.

Vad har varit det svåraste/mest utmanande?

Det är ju lite skrämmande att starta bolag och riskera både inkomst och tid. Men stora projekt kräver stora risker och jag är övertygad om att det är värt risken.

Hur är det egentligen att vara entreprenör?

Det händer mycket och det gäller att vara steget före hela tiden. Det ska bestämmas vad som ska göras här och nu och dessutom ska det bestämmas vad som ska göras härnäst – kanske 6 månader framåt.
 
För att komma i kontakt med Lennart eller vill veta mer om Optima Planta, klicka HÄR

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat!

Vi håller tummarna för att din favorit-entreprenör i Folkets Röst vinner tävlingen!

Testa att rösta igen!

Du kan bara rösta en gång!