julia-janeh-&-william-profile

William Lindkvist & Julia Janeh

Solea UF

Vi skall erbjuda en innovativ produkt som underlättar montering av broddar på hästskor. Produkten erbjuder en enklare monteringsmetod med säkrare halkskydd. Vår huvudmålgrupp är privata hästägare och tävlingsryttare. Efter att företaget fått starkt fäste i huvudmålgruppen kommer vi steg för steg expandera i övriga segment på hästmarknaden som har behov av säkrare broddar.

Kundproblem: När vintervädervädret skiftar mellan kallt och varmt ökar isbeläggning på ridvägar och stigar. För att undvika halkskador sätter man dit och tar av broddarna på hästskon, ungefär som dubbdäck på bilar. När hästen går utan brodd så fylls gängningshålen med jord och grus, vilket förstör gängningarna i hålen. Dessa broddar finns för olika syften och kan också användas på sommaren i gräs, t.ex. inom fälttävlan.När man återigen ska sätta i brodden krävs ett verktyg för att ”återställa” gängorna för att sedan kunna skruva i brodden. Det är bristen i dagens verktyg som är problemet. Verktyget saknar styrskenor som gör det lätt att misslyckas och många hästägare har idag problem att få i alla broddar rakt.

Dagens lösning: dagens lösning är att man använder en gängtapp tillsammans med olika sorters broddar som man skall skruva ner för hand. Man håller själv i hästens ben samtidigt som man skall gänga nya spår i hästskon för att sedan sätta fast broddarna.

Problemet är att gängtappen fungerar som en skruv och kan lätt gängas i snett eftersom styr- och stabiliseringsfunktion saknas. Därmed blir brodden sned när den sätts i. När brodden då gängas i snett ökar risken för snedbelastning och halka som riskerar att göra hästen halt. Men det ökar även risken för att brodden skall lossna. Allt detta medför en risk för höga veterinärkostnader, massörkostnader och ett behov att ringa hovslagare för en ny hästsko. Skadan kan orsaka lång rehabiliteringstid för hästen och i värsta fall kan den få en kronisk skada.

Produkt och patentering: Vår produkt löser problemet genom ett verktyg med en cylinder med spår för gängtappen från toppen till botten. Den har en cirkulär plattform i ändan som man stödjer mot hästskon. Produkten skapar en stabil och en bibehållen rak väg ner i gängningshålet. När man gängar nya spår så blir det rakt och man gängar med precision. För att sedan förflytta verktyget till nästa hål dras den enkelt längs hästskon så att den automatiskt hamnar rakt över nästa hål. Produkten är ett multiverktyg för flera hästskostorlekar. Intensiva undersökningar visar att det inte finns någon liknande produkt på marknaden vilket gör den till en innovation. Därmed har vi nu efter mässan i Uppsala kommit i kontakt med Almi som kommer hjälpa oss att skaffa mönsterskydd och i framtiden när ekonomin står på vår sida undersöka möjligheten att söka patent, det har inte förrän nu verkat möjligt.

manfred-thalin-profile

Manfred Thalin

Manfred Thalin
ester-&-jasmine -profile

Esther Bennmarker & Jasmine Bergström 

Esther Bennmarker & Jasmine Bergström 
timmy-&-christopher-profile

Timmy Bernhardsen & Christopher Wahlund

Timmy Bernhardsen & Christopher Wahlund
simon-carlbom-profile

Simon Carlbom

Simon Carlbom
vinh-hoang-profile

Vinh Hoang

Vinh Hoang
rasmus-sundman

Rasmus Sundman

Rasmus Sundman
martina_kaski

Martina Kaski

Martina Kaski
sofia-renemar-profile

Sophia W Renemar

Sophia W Renemar
mathias-brannkarr-profile

Mathias Brännkärr

Mathias Brännkärr
billy-grundstrom-profile

Billy Grundström

Billy Grundström
caroline-dalili-profile

Caroline Dalili

Caroline Dalili
carl-bredberg-profile

Carl Bredberg

Carl Bredberg
julia-janeh-&-william-profile

William Lindkvist & Julia Janeh

William Lindkvist & Julia Janeh
claes-roempke-profile

Claes Roempke

Claes Roempke
lena-billingskog-profile

Lena Billingskog

Lena Billingskog
fredrik-mattsson-profile

Fredrik Mattsson

Fredrik Mattsson
suzanne-sparre-profile

Erica

Erica
petter-elgh-profile

Petter Elgh

Petter Elgh
img-3399

Anne Von Porat

Anne Von Porat
hussein-eriksson-profile

Hussein Eriksson

Hussein Eriksson
rita-youhannaei-profile

Rita Youhannaei

Rita Youhannaei
stefan-toth-profile

Stefan Toth

Stefan Toth

Vill du ansöka till nästa års säsong?

Skriv in din mailadress och få förtur här.

Våra partners

Det är tillsammans med våra partners som vi gör detta möjligt. Tillsammans så arbetar vi året om för att lyfta upp och uppmuntra entreprenörskap och företagande.

Tack för din röst! Något blev fel! Du har redan röstat!

Vi håller tummarna för att din favorit-entreprenör i Folkets Röst vinner tävlingen!

Testa att rösta igen!

Du kan bara rösta en gång!