Avsnitt 1

Avsnitt 2

Avsnitt 3

Avsnitt 4

Avsnitt 5

Avsnitt 6

Avsnitt 7

Tävla och gör din affärsidé till verklighet

Företagsänglarna är ett TV-program och en entreprenörstävling där blivande entreprenörer, uppfinnare och visionärer får chansen att förverkliga sina affärsidéer. Juryn utser en vinnare som får hjälp att starta sitt företag. Dessutom har alla möjligheten att charma änglarna och locka till sig en ordentlig investering från deras egna plånböcker.

Årets tävling 2017 har nu avslutats. Webb-serien kommer att börja sändas i oktober 2017.

Magnus Hasselteg

Viva Media Group

magnus svart neutral

Kaija Carlson

Uppdrag köket

Kaija svart neutral

Thomas Sonesson

Montree

Thomas svart neutral

John Lundqvist

The Friendly Swede

John-svart

Maria Mattsson-Mähl

AlphaCE

Maria svart neutral

Entreprenörstaden Uppsala

Uppsala har historiskt förknippats mer med det akademiska och universiteten snarare än den starka entreprenörandan i staden. Men Uppsala har i skuggan av huvudstaden exploderat på senare år. Flera av landets mest framgångsrika internationella aktörer såsom MySQL, Klarna, Skype och Daniel Wellington har anknytning till eller skapats i Uppsala. Dessutom finns det en hel del expansiva företag inom biotech och medtech sprunget ur gamla Pharmacia, för att inte tala om den glödheta gaming-industrin i Uppsala.

Det händer spännande saker i Uppsala, staden kokar formligen av ideer och olika projekt. Samarbetet mellan Universiteten och näringslivet utvecklas snabbt och Företagsänglarna är ett av initiativen. Uppsala är troligen en av städerna med allra bäst förutsättningar i hela Europa. Fler och fler inser potentialen och hinder tas bort för att få maximal effekt.

Välkommen till Entreprenörstaden Uppsala.

1. Casting

På V-dala nation är det fullt ös. Oväntat många sökande avsatte en hel dag för att få chansen att pitcha sin företagsidé. Vissa är kaxiga och andra är nervösa. Någon försov sig och somliga är sjuka och borde egentligen stannat kvar hemma. En kavalkad av spännande affärsidéer där vissa är bättre än andra…

2. Uttagning

Det finns gott om duktiga entreprenörer att välja mellan. Företagsänglarna är oense. Vad är viktigast? En bra affärsidé eller att vara en duktig säljare? Vem klarar av att utveckla sitt koncept till nästa nivå?

3. Träningsläger

Semifinalisterna får chansen att förbättra sina affärsidéer tillsammans med några riktigt duktiga experter på området. En tuff utbildningsdag väntar entreprenörerna och trots att det egentligen finns en konkurrenssituation börjar de bli ett team.

4. Semifinal i maktens korridorer

I Stadshuset brukar normalt kommunalråden fatta viktiga beslut, men den här gången har Företagsänglarna intagit maktens boning. Det är dags för semifinalisterna att ge en utförligare presentation av sin affärsidé. Vissa entreprenörer tar ett rejält kliv fram och imponerar, men frågan är om det räcker hela vägen.

5. Finalister koras

Företagsänglarna måste enas om fem finalister. Det är inte ett lätt beslut. Kaija och Maria har en favorit. Magnus och John har en annan. Det är nervös väntan i korridoren utanför för entreprenörerna.

6. Hemma hos finalisterna

Det är dags att låta Företagsänglarna läsa hela affärsplanen. Nu räcker det inte att göra en presentation. Här är det nyckeltal, kalkyler, försäljningssiffror och framtidsplaner som ska synas. Hur går det för våra finalister? Har de gjort sin hemläxa. Duger deras siffror för att ta hem vinsten?

7. Final

Entreprenörerna har lärt sig massor och nu är det dags för finalen. Företagsänglarna har några favoriter och kan till och med tänka sig att investera. Frågan är om de kan komma överens? Vad är ett bolag värt när det bara finns en affärsplan?